Malzeme Listesi:
2 su bardağı irmik
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş badem
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket kabartmatozu
yarım limon kabuğu rendesi
Şerbeti için
Malzeme Listesi:
4 su bardağı şeker,
4 su bardağı su
,yarım limonun suyu
,yarım limonun suyu
Muhallebi için
Malzeme Listesi:
Malzeme Listesi:
2 yemek kaşığı toz vanilya pudingi
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
5 yemek kaşığı şeker
50gr tereyağı
Yumurta ve şekeri çırpın. Süt,yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din.
200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin.
Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin.
Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün.üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder