5 Mayıs 2013 Pazar

Simit Tarifi


Malzeme Listesi:
2 Bardak Ilık Su
1 Paket Yaş Maya
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Çay Bardağı Sıvıyağı
Aldığı Kadar Un

Hazırlanışı: Mayayı su ile eritelim.Tuzunu ve şekerini ekleyelim.Unumuzuda eleyerek koyalım.Yoğurma esnasında hamurun kıvam alması için azar azar sıvıyağı ekleyelim.
1 saat hamurumuzu dinlendirelim
Mayalanan hamurumuza simit şeklini verelim , 2 top hamur alalım ,uzunlamasına açalım ,birbirine dolayıp uçlarını birleştirelim.

Bir tabakta 3 yemek kaşığı pekmez ve 3 yemek kaşığı suyu karıştıralım simitleri önce bu sosa sonra susama bulayalım
180c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirielim
Afiyet olsun !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder