4 Mayıs 2013 Cumartesi

Ananaslı kivili tart

Ananaslı kivili tart
Mlz:
Tart Hamuru için;
125 g tereyağ
60 g pudra şekeri
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
Kreması için ;
250g krema
100g labne peyniri
Üzeri için;
3 adet kivi ve ananas
Yapılışı:
Tart hamurunu hazırlamak için, tereyağ ve pudra şekerinin bir kapta karıştırarak krema kıvamına getirin.Yumurtayı ekleyip yedirin.Unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru strece sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.krema malzemelerini çırpın sertleşene kadar
Hamuru buzdolabından çıkarıp merdane ile incelterek açın.20-22 cm çapında tart kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin.Çatalla bir kaç yerinden delip 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.kremayı tart hamurunun içine doldurun.Kiviyi ve ananası dilimleyip dekoratif şekilde kremanın üzerine dizin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder