12 Mayıs 2013 Pazar

Çikolatalı Ganajli Yaş Pasta


25 -30 kişilik yaş pasta
Pandispanya tarifi 30 luk kalıp için

6 Adet Yumurta·
5 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker·
4 Türk Kahvesi Fincanı Un·
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası·
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ·
1/2 küçük çay bardağı madensuyu ·
1 Paket Kabartma Tozu·
1 Paket Vanilya


Hazırlanışı: 

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyorsunuz. Yumurta aklarını çırparak kar haline getiriyorsunuz.Diğer tarafta yumurta sarılarını ,vanilyayı ve şekeri ,iyice birbirine karışıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz.Daha sonra sıvıyağı ekliyorsunuz. Madensuyunu ekleyip fazla karıştırmadan kar halindeki yumurta aklarını ekliyorsunuz.tahta bir kaşıkla veya spatula ile karışımı fazla söndürmeden karıştırıp, elenmiş un+ nişasta + kabartmatozu + karışımını ekliyorsunuz. Yine kaşık veya çırpma teli yardımı ile karışımı birbirine yedirip yağlanmış çemberinize döküyorsunuz.Önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda yaklaşık 40 dk. pişiriyorsunuz.

Ara kat kreması için
Malzemeler :
1/2 Lt. Süt
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurta
40 gr.nişasta
75 gr.tozşeker

Hazırlanışı: 
Yumurta akları ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını şeker ile kar haline gelene kadar çırpın. Diğer tarafta sütten bir miktar alarak nişasta + tuz + yumurta sarılarını karıştırın. Kalan sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtınç Ateşten alıp nişasta karışımını ekleyin.Sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvamda 1 taşım kaynatın.Yine ateşten alıp kar halindeki yumurta aklarını dikkatlice ekleyin ve çırpma teli ile iyice birbirine yedirin. Kremanız hazır. Soğuduktan sonra ara krema olarak kullanabilirsiniz.

Pandispanyamız ve kremamız hazır olduğuna göre pastamızı kremalamaya geçebiliriz. Pandispanyanızın üstünü düz olması açısından traşladıktan sonra katlarına ayırın. Çemberimizi tekrar alıyoruz.Bir kat pandispanyamızı yerleştiriyoruz. Islatıyoruz, ara kreması ve meyvemizi döşedikten sonra 2.kat pandispanyamızı ekliyoruz. Kaç kat yapacaksak katlarımızı bu şekilde tamamlıyoruz. Pandispanyamızın en alt katını ters çevirerek en üst kat olarak kullanmanızda yarar var. Daha düzgün oluyor. En üstü kremalamadan donması için buzdolabına yerleştiriyorsunuz.

DIŞ KAPLAMA KREMASI
Malzemeler:
Krema: 250ml.
Bitter çikolata:250 gr.
Yapılışı:
Çikolatayı ufak ufak kıyarak bir kaba aktarın.2-  Kremayı ocağa alarak kaynama noktasına getirin.Kremanın tamamen kaynamasına izin vermeden tencerenin kenarlarından hava kabarcıkları çıkmaya başladığında ocaktan almalısınız.
Çikolatanın üzerine kremayı dökerek çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
Ilınmaya başladığında pastalarınızın üzerine kaplama kreması olarak dökebilirsiniz.
Krema oda sıcaklığına gelince buzdolabında iyice soğutarak pastalarda dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.Ganaj kremayı keklerin arasına sürmeden önce istediğiniz sertliğe gelene kadar hafifçe çırpın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder