7 Mayıs 2013 Salı

Çilek Dilimi Tarifi

Malzemeler Listesi:

300g Un ( 1 buçuk büyük su bardağı)
300g Şeker ( 1 büyük su bardağı)
6 adet Yumurta ( sarısı ve akı ayrılmış)
6 yemek Kaşığı Su
3 Paket Vanilya Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
500g çilek
4 Yemek kaşığı Çilek Reçeli

Kreması için Malzemeler:
250g krema (1 küçük su bardağı)
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Öncelikle yumurta sarılarını 150g şeker ile çırpalım suyu yavaş yavaş ilave edelim,
Cam bir kasenin içinde yumurta beyazlaırını arta kalan şeker ile kar olana kadar çırpalım , un vanilya şekeri kabartmatozunu yumurta sarılarının içine eleyerek ekleyelim, çırptığımız yumurta beyazlarını tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştıralım kek kalıbını yağlayıp unlayalım karışımı içine aktaralım önceden ısıttığımız 180c fırına koyalım.

Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım : kremayı şeker ile çırpalım krema kaşıktan akmayacak hale gelene kadar

Keki ikiye bölelim ,ilk katına çilek reçelini sürelim üzerine kremayı ekleyelim üzerini kekin diğer yarısı ile kapatalım heryerini kaplayacak şekilde kremayı sürelim ikiye kestiğimiz çilekler ile süsleyelim
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder