6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kayısı Ve Ananaslı Yaş Pasta Tarifi

Malzeme Listesi:


Pandispanya tarifi 24' lük kalıp için:
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker·
3 Türk Kahvesi Fincanı Un·
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 küçük çay bardağı madensuyu 
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya




Hazırlanışı: 
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyorsunuz. Yumurta aklarını çırparak kar haline getiriyorsunuz.Diğer tarafta yumurta sarılarını ,vanilyayı ve şekeri ,iyice birbirine karışıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz.Daha sonra sıvıyağı ekliyorsunuz. Madensuyunu ekleyip fazla karıştırmadan kar halindeki yumurta aklarını ekliyorsunuz.tahta bir kaşıkla veya spatula ile karışımı fazla söndürmeden karıştırıp, elenmiş un+ nişasta + kabartmatozu + kakao karışımını ekliyorsunuz. Yine kaşık veya çırpma teli yardımı ile karışımı birbirine yedirip yağlanmış çemberinize döküyorsunuz.Önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda yaklaşık 40 dk. pişiriyorsunuz.

Krema için malzemeler:
250g mascarpone,250g labne peyniri ,600 ml kaymak , 1 p vanilya ,60 g şeker, çukolata parçacıkları

Üzerini süslemek için kayısı ve ananas

Kremanın hazırlanışı:
Mascarpone ,labne peyniri şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz krema olana kadar sonra ayrı bir kabta kaymağı çırpıyoruz mascarponeli karışıma ekliyoruz içine çukolata parçacıkları ekleyip karıştırıyoruz
Kek ve kremamız hazır
Kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtalım içine biraz şeker ve kakao koyup karıştıralım kekimizi 2 ye bölelim kekimizi ıslatalım ve kremamızı sürelim üzeine diğer keki papatalım ıslatalım ve kremayla her yerini spatula yardımı ile sıvayalım üzerini kayısı ve ananas dilimleri ile süsleyelim
Afiyet olsun!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder