Malzemeler Listesi:
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
150 gr. oda ısısında margarin
1 poşet şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Tüm malzemeyi hamur yapın,
eğer hamur ele hala yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlar da ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz.
Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı büyüklükte açın ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine
koyun. Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.
Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp dondurucunuzda ya da
buzluğunuzda en az yarım saat tutun. (Yoksa düzgün kesemeyiz) Soğuyup şeklini muhafaza eden hamurları şekildeki gibi yanyana getirip, birbirlerine hafifçe yapışmasını sağlayın. Dikkatlice hamuru dilimleyin.
Dilimlediğiniz parçaları tezgahın üzerinde sıralayın ve hepsini şekildeki gibi
parmaklarınızla tam ortalarından hafifçe sıkın. Bu sayede hem hamurlar
birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.
Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 165 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
AFIYET OLSUN1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
150 gr. oda ısısında margarin
1 poşet şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Tüm malzemeyi hamur yapın,
eğer hamur ele hala yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlar da ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz.
Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı büyüklükte açın ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine
koyun. Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.
Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp dondurucunuzda ya da
buzluğunuzda en az yarım saat tutun. (Yoksa düzgün kesemeyiz) Soğuyup şeklini muhafaza eden hamurları şekildeki gibi yanyana getirip, birbirlerine hafifçe yapışmasını sağlayın. Dikkatlice hamuru dilimleyin.
Dilimlediğiniz parçaları tezgahın üzerinde sıralayın ve hepsini şekildeki gibi
parmaklarınızla tam ortalarından hafifçe sıkın. Bu sayede hem hamurlar
birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.
Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 165 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder