200g margarin
200g şeker ( 1 su bardağı)
4 adet yumurta
300g un ( 2 su bardağı)
3,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limonkabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayalım Dikdörtken tepsimize (20 cm) yağlı kağıt serelim Margarin ve şekeri mixer ile çırpalım Yumurtaları ekleyelim Un ve kabartmatozunu eleyerek ekleyelim Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edelim ve karıştıralım tepsimize yayalım Yaklaşık 45 - 50 dakika pişirelim Kek soğuduktan sonra kare parçalara keselim ve 2 ye bölelim
Ara kat kreması için malzeme listesi:
250 g sıvı krema ( 1 su bardağı)
2 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Krema ve şekeri katı bir kıvam alana kadar çırpalım Keklerimizin arasına sürelim
Üzerinin süslemesi için malzemeler:
500 g pudra şekeri (2 buçuk su bardağı)
1 çay kaşığı limonsuyu
2 adet yumurtanın beyazı
Istediğiniz renkte gıda boyası
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri mixer ile çırpalım akıcı bir kıvam alana kadar küçük pastacıklarımızın üzerine dökelim isterseniz parça çikolata değişik süslemeler ekleye bilirsiniz Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder