22 Mayıs 2013 Çarşamba

Küçük pastacıklar tarifi

Kek için malzeme listesi: 
200g margarin 
200g şeker ( 1 su bardağı)
4 adet yumurta 
300g un ( 2 su bardağı)
3,5 çay kaşığı kabartma tozu 
1 adet limonkabuğu rendesi 

Hazırlanışı: 
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayalım Dikdörtken tepsimize (20 cm) yağlı kağıt serelim Margarin ve şekeri mixer ile çırpalım Yumurtaları ekleyelim Un ve kabartmatozunu eleyerek ekleyelim Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edelim ve karıştıralım tepsimize yayalım Yaklaşık 45 - 50 dakika pişirelim Kek soğuduktan sonra kare parçalara keselim ve 2 ye bölelim

Ara kat kreması için malzeme listesi: 
250 g sıvı krema ( 1 su bardağı)
2 yemek kaşığı şeker 

Hazırlanışı: 
Krema ve şekeri katı bir kıvam alana kadar çırpalım Keklerimizin arasına sürelim 

Üzerinin süslemesi için malzemeler:
500 g pudra şekeri (2 buçuk su bardağı)
1 çay kaşığı limonsuyu 
2 adet yumurtanın beyazı 
Istediğiniz renkte gıda boyası 

Hazırlanışı: 
Bütün malzemeleri mixer ile çırpalım akıcı bir kıvam alana kadar küçük pastacıklarımızın üzerine dökelim isterseniz parça çikolata değişik süslemeler ekleye bilirsiniz Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder