11 Mayıs 2013 Cumartesi

Şam tatlısı Tarifi

Şam tatlısı malzemeleri:
 3 su bardağı irmik
1 yumurta
 Yarım su bardağı yoğurt
 Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
 Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için, 2.5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, Yarım limonun suyu
hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 1 saat kadar bekletin. 24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin.Arzu edilirse malzemenin yarısı kalıba döküldükten sonra arasına ceviz içi ile tarçın ilave edilip, kalan yarısı üzerine eklenip pişirilebilir. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İsteğe bağlı olarak üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder