9 Mayıs 2013 Perşembe

İSRAF ETMEYELİM!!!

İSRAF ETMEYELİM!!!

EKMEĞİN KÜFLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN:
tahta tabanlı bir ekmeklikte saklayın.ekmeğiniz durduk yerde küfleniyorsa ,ekmekliği 15 günde bir sirkeli suyla siliniz.

EKMEKLERİ EKMEKLİKTE UZUN SÜRE SAKLAMAK VE DAHA GEÇ BAYATLAMALARINI SAĞLAMAK İÇİN:
küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup,ekmekliğin bir köşesine yerleştirin.
daha uzun dayanması için, naylon bir torbaya koyup,ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engelleyin ve 20'C nın altında yada buzdolabında saklayın.

ekmeklerinizi -18'c de derindondurucuda yada buzlukta saklayabilirsiniz,yemekten 1 saat önce çıkardığınızda ,ilk günkü kadar taptaze olduğunu göreceksiniz.
CUMA GECENIZ MUBAREK OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder