ARKADAŞLAR ŞEKER MİKTARI VE TUZ MİKTARI SİZİ ŞAŞIRTMASIN AYNEN TARİFDEKİ GİBİ YAPIN AYNI PASTANEDEKİLER GİBİ OLUYOR. KESINLIKLE TAVSİYE EDİYORUM.
PASTANE USULÜ KURU PASTA
MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
125 GR YANİ YARIM MARGARİN(ODA ISISINDA)
7 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİ İÇİN:
YUMURTA SARISI,ÇÖREK OTU,SUSAM, İSTERSENİZ MOR HAŞHAŞ
YAPILIŞI:
MALZEMELERİ YOĞURUP KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.MERDANE YARDIMIYLA AÇIP ŞEKİLLİ KALIPLARLA KESİYORUZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP,ÇÖREK OTU SERPİYORUZ.200 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
AFIYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder