31 Mayıs 2013 Cuma

Kokostar Pastası Tarifi




MALZEME LISTESI:


200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı irmik
1,5  su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Sütlü çikolata (200 gr)


Keki için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Ardından her bir yumurta tek tek eklenerek, her biri yarım dakika çırpılır. Sonra kakao, süt ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu eklenerek bir kere çırpılır ve bırakılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülerek üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırını kapatınca tepsiyi hemen çıkarmayın, yoksa kabarıklığı söner. İlk sıcaklığı geçince fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.

Kremasını kek fırından çıkınca hazırlamanızı öneririm. Önceden hazırlarsanız bekledikçe katılaşacağı için kekin üzerine sürmenizde zorlaşır.

Kreması için süt, şeker ve irmik tencereye alınarak orta hararetli ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca ocaktan alınır ve tereyağı ile hindistan cevizi eklenir. İyice karıştırılır. Krema hafif soğuyunca ılık halde, soğumuş olan kekin üzerine sürülür.

En son olarak üzerine benmari usulü eritilen çikolata sürülür. Ve buzdolabına kaldırılır. Bir gece buzdolabında dinlendirilirse daha güzel olur.

Afiyet Olsun.....

2 yorum: