Malzemeler Listesi:
250 gr. margarin
2 çorba kaşığı yogurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için:
2 Elma
1 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı tarçın
2 Elma
1 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
Pudra şekeri
Yapılışı:
Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin,2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri,vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı un karıştırılıp yoğurulur ve buzdolabına konur.Elmalar soyulur ve rendelenir ve bir tencereye konup tozşeker ve tarçın ilave edilerek pişirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elin içinde yassılaştırılıp bir tarafına elmalı karışım konur. Diğer taraf üstüne kapatılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin,2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri,vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı un karıştırılıp yoğurulur ve buzdolabına konur.Elmalar soyulur ve rendelenir ve bir tencereye konup tozşeker ve tarçın ilave edilerek pişirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elin içinde yassılaştırılıp bir tarafına elmalı karışım konur. Diğer taraf üstüne kapatılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder