6 Mayıs 2013 Pazartesi

Gül Pogaca Tarifi























Malzeme Listesi:


1 Paket maya 
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz 
aldığı kadar un 
içine maydonoz ve peynir


Hazırlanışı: Önce sıvılar maya ile karıştırılır unu eleyerek eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur 1 saat ılık bir ortamda dinlendirilir bezelere ayrılır tabak büyüklüğünde açılır 4 kenarindan kesilir içine harc konulur ve tepside 20 dakika daha dinlendirilir sonra üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu ve susam serpilir 180c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder