1 Ağustos 2013 Perşembe

BAZLAMA TARIFI


MALZEMELER:

1 kilo un
700 ml süt
1 paket kuru maya( instant maya )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI
Un, maya, tuz ve şeker iyice karıştırılır ,süt yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur , mayalanmaya bırakılır .


Mayalanan hamur 8 parçaya bölünür , yuvarlayıp bir bezin üzerinde üzerlerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika bekler ,



dinlenen hamurlar resimdeki gibi tabak büyüklüğünde açılır , tekrar üzerleri ıslak bezle örtülür , hepsi bitince ilk açtıklarımızdan pişirmeye başlarız, iyice ısıtılmış teflon tavada veya sacın üzerinde pişirilir, pişirilen bazlamalar temiz bir bezle iyice sarılır .


AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder