10 Mayıs 2013 Cuma
Fesleğenli Buğday ile Tavuk Kanat Tarifi
Malzemeler Listesi:
2 Su Bardağı Buğday
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
1 Tutam Dereotu
2 Adet Domates
Zeytinyağı
Tuz
Değirmen Karabiber
Fırın Kanat İçin:
1 Kg Tavuk Kanat
Sıvıyağ
Pul Biber
Kekik
Toz Kırmızı Biber
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.
Buğdayı haşlayıp süzüyoruz. Sarımsak Dereotu ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz. Buğdayı koyup karıştırıyoruz. Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder