- Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı dolu dolu un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin
- 1 litre süt
- 5 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı hindistancevizi
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri eleyip yumurtaların üzerine ilave edin. Tahta bir kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kek hamurunu boşaltıp 170C fırında pişirin.
- Muhallebi için sütü, şekeri ve buğday nişastasını çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırıp altını kapatın. Muhallebi ılık hale gelince hindistancevizini ilave edip karıştırın.
- Pişirdiğiniz keki uzun bir bıçakla ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçayı, pişirdiğiniz kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye yerleştirin.
- Üzerine muhallebiyi döküp diğer parçayı da muhallebinin üzerine kapatın. Üstünü steçleyip 1 gece dolapta bekletin.
- Ertesi gün büyük bir servis tabağına pastayı çevirip seker hamuru ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder