21 Mayıs 2013 Salı

Somun ekmeyi tarifi


Somun ekmeyi tarifi
Malzemeler:

1kilo un
3 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya ( 1 yemek kaşığı)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı:

Öncelikle ılık suyun içine şeker ve kuru mayayı ekleyelim eriyene kadar elimizle karıştıralım ,
Un tuz ve sıvıyağını ekkeyelim 15 dakika ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım 
Bezelere ayırıp şekil verdikten sonra tepside 20 dakika mayalandıralım üzerine yumurta sarısı sürüp
180 c fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder