15 Mayıs 2013 Çarşamba

Baklava Yufkasıyla Börek Tarifi


Malzemeler

16 Adet börek için:
12 Hazır baklava yufkası
Lorpeyniri
Maydanoz
3 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta
Susam

Tarif
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.
Göz kararınıza göre peyniri ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırın.
İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerini fırçayla yağlayın.
İkinci yufkayı ilkinin üzerine serip tekrar yağlayın.
Üçüncüyü serip yağlamadan peynirli harcın bir kısmını serpiştirin.
Uzun kenarından başlayarak rulo halinde sarın.
Çok sıkı sarmayın fakat gevşek de olmamalı.
Yufkalar çok ince olduğu için dikkat gerektiriyor biraz.
Tüm yufkalar biten kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
Şimdiii önümüzde uzun incerulolar var.
Tüm ruloları bir bıçakla parçalara ayırın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder