8 Mayıs 2013 Çarşamba

Gazozlu Kek Tarifi


Malzemeler Listesi :

5 adet Yumurta
3 su bardağı Un
2 su bardağı Şeker
1 sade Gazoz (250 ml)
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
Yapılışı;
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Gazozu ekleyip yarım dakika daha çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip, mikserin düşük hızı ile karıştırmaya devam edin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba boşaltın.170 derece fırında pişirin.
İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, pudra sekeri ile servis yapin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder