4 Mayıs 2013 Cumartesi

Donut Tarifi

DONUT
malzemeler:


2 su bardağı süt ılık
1 paket maya
50 gr tereyağı yumuşatılmış
6 yemek kaşığı şeker
1 adet hafif çırpılmış yumurta
yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
Bitter cikolata



Hazırlanışı: 

Süt, maya, şeker ve tuz az miktar un ile yoğurulur. Tereyağı, vanilya ve kalan un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur.
Hamur 45dk bekletilir. Dinlenen hamur tezgahta merdaneyle açılır. Ağzı geniş bir bardakla daireler kesilir, sonra ağzı çok küçük başka bir huni veya kapla dairenin ortasındaki küçük delikler açılır.
Tencereye bolca yağ dökülür. Çok kızmasını beklemeden donutlar atılır ve kızartılır. Donutlar bir havlu kağıdına çıkarılır. Soğuduktan sonra ise çikolata sosuna tek tarafı batırılıp üzeri şekerme ile süslenir.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder