MALZEMELER:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik1 adet limon kabuğu rendesi
100 gr. margarin
1 paket vanilya
Renklendirmek için; pembe gıda boyası ve kakao
YAPILIŞI:
Tencereye süt,şeker, irmik ve limon kabuğu rendesini alıp,karıştırın. Ocağın altını yakın ve tatlıyı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Altının tutmamasına dikkat edin. Ocağı kapattıktan sonra yağ ve vanilyayı ilave edin. Karıştıra karıştıra yağın erimesini sağlayın.
Tatlıyı 3 ayrı kaba eşit miktarda paylaştırın. Birine pembe gıda boyası katıp,karıştırın. Diğerine kakao katıp,karıştırın. Diğeride sade olarak kalsın
Prenses tacını sudan geçirin ve tatlı hafif ılıdıktan sonra, ilk olarak pembe rengi dökün. Daha sonra sade olanı,en sonda kakaolu olanı kalıba boşaltın. Her seferinde tatlıyı kalıba güzelce yayın.Bunun için ıslatılmış kaşığın arkasını kullanabilirsiniz.
dolapta servis anına kadar yada daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.Kalıbı ters çevirip, tatlıyı servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder