9 Mayıs 2013 Perşembe

Irmik Tatlisi Tarifi

MALZEMELER: 


5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik1   adet  limon  kabuğu  rendesi
100 gr. margarin
1 paket vanilya

Renklendirmek için; pembe gıda boyası ve kakao
 

YAPILIŞI:

Tencereye süt,şeker, irmik  ve  limon  kabuğu  rendesini   alıp,karıştırın. Ocağın altını yakın ve tatlıyı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Altının tutmamasına dikkat edin. Ocağı kapattıktan sonra yağ ve vanilyayı ilave edin. Karıştıra karıştıra yağın erimesini sağlayın.
Tatlıyı 3 ayrı kaba eşit miktarda paylaştırın. Birine pembe gıda boyası katıp,karıştırın. Diğerine kakao katıp,karıştırın. Diğeride sade olarak kalsın
Prenses tacını sudan geçirin ve tatlı hafif ılıdıktan sonra, ilk olarak pembe rengi dökün. Daha sonra sade olanı,en sonda kakaolu olanı kalıba boşaltın. Her seferinde tatlıyı kalıba güzelce yayın.Bunun için ıslatılmış kaşığın arkasını kullanabilirsiniz.
dolapta servis anına kadar yada daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Kalıbı ters çevirip, tatlıyı servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder