7 Mayıs 2013 Salı

Kümbet Pasta Tarifi



Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı dolu dolu un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin
1 litre süt
5 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı hindistancevizi

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Diğer malzemeleri eleyip yumurtaların üzerine ilave edin. Tahta bir kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kek hamurunu boşaltıp 170C fırında pişirin.
Muhallebi için sütü, şekeri ve buğday nişastasını çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırıp altını kapatın. Muhallebi ılık hale gelince hindistancevizini ilave edip karıştırın.
Pişirdiğiniz keki uzun bir bıçakla ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçayı, pişirdiğiniz kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye yerleştirin.
Üzerine muhallebiyi döküp diğer parçayı da muhallebinin üzerine kapatın. Üstünü steçleyip 1 gece dolapta bekletin.
Ertesi gün büyük bir servis tabağına pastayı çevirip servis yapın.
AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder