10 Mayıs 2013 Cuma

Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler:
600 gr. Tavuk But Eti
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
5 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kavurma Sacı



Tavuk but eti kuşbaşı doğranacak. Domatesler soyulacak ve küp doğranacak. Soğan piyaz, biberler halka doğranacak. Sarımsaklar soyulacak ve iri doğranacak.
Maharetini Göster:
Kavurma sacı içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı but eti ilave edilecek ve yüksek ısıda etin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Ardından sacın orta yerinden yer açılacak, soğan ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine sivri biber ve sarımsak ilave edilecek, hafif kavrulacak. Domatesler ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. Normal ısı ayarında domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine karabiber, kimyon, pul biber, kekik ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak.pirinc pilavi ile servis yapabilrsiniz 

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder