60 g bayat ekmek ( ufalanmış)
200g 3 renkli spagethi
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Beşamel sos için
Malzeme listesi:
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
600 ml süt
1 adet yumurta ( çırpılmış)
100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Beşamel sos hazırlanışı:
Teryağını tencerede eritelim üzerine unu ekleyelim hafif pembeleşene kadar kavuralım yavaş yavaş sütü ekleyelim koyulaşana kadar kaynatalım soğuduktan sonra yumurtayı tuz karabiberi ekleyelim.
Hazırlanışı:
Küçük bir borcam ı margarin ile yağlayın içerisine ufalanmış bayat ekmeklerin yarısını paylaştırın ,
Spagethileri 3 yemek kaşığı zeytin yağı ile haşlayın ,
Beşamel sosu hazırlayın haşlanmış ve soğumuş olan spagethilerin üzerine dökün ve karıştırın borcamın içine boşaltın üzerine ufalanmış bayat ekmekleri dökün ve düzeltin önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırınada 20 dakika pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder