14 Mayıs 2013 Salı

3 renkli beşamel soslu spagethi tarifi

3 renkli beşamel soslu spagethi tarifi:
Malzemeler Listesi:
60 g bayat ekmek ( ufalanmış)
200g 3 renkli spagethi
3 yemek kaşığı zeytin yağı


Beşamel sos için
Malzeme listesi:
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
600 ml süt
1 adet yumurta ( çırpılmış)
100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Beşamel sos hazırlanışı:
Teryağını tencerede eritelim üzerine unu ekleyelim hafif pembeleşene kadar kavuralım yavaş yavaş sütü ekleyelim koyulaşana kadar kaynatalım soğuduktan sonra yumurtayı tuz karabiberi ekleyelim.

Hazırlanışı:
Küçük bir borcam ı margarin ile yağlayın içerisine ufalanmış bayat ekmeklerin yarısını paylaştırın ,
Spagethileri 3 yemek kaşığı zeytin yağı ile haşlayın ,
Beşamel sosu hazırlayın haşlanmış ve soğumuş olan spagethilerin üzerine dökün ve karıştırın borcamın içine boşaltın üzerine ufalanmış bayat ekmekleri dökün ve düzeltin önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırınada  20 dakika pişirin 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder