14 Haziran 2013 Cuma

TAHINLI KATMER TARIFI


MALZEMELER:
2 Bardak süt,
yarim cay bardagi su,
alabildigi kadar un,
tuz.
ic harci
yarim paket margarin veya tereyag,
yarim cay bardagi siviyag,
bir cay bardagi tahin.

HAZIRLANISI:
ilik sütle su karisimina un ve tuz ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir,hamur yaklasik yarim saat dinlendirilir.
Margarin eritilir,siviyag ve tahin eklenir ocaktan alinir.
Hamurdan bezeler alinir,unla yufka gibi acilir ,üzerine tahinli karisim fircayla heryerine sürülür.Rulo yapilir,hamuru kendi etrafinda cevrilerek gül böregi sekli verilir  buzdolabinda bekletilir.
Tahinleri donmus olan bezeler tabak büyüklügünde acilir,sac'ta veya teflon tavada arkali önlü pisirilir.

Sicacik cayla servis edilir 

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder