27 Temmuz 2013 Cumartesi

GÜL BAKLAVASI TARIFI



MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bar.süt
yarim su bardagi sıvıyağ
yarim paket kabartma tozu
1 yemek kasigi sirke
yarim cay kasigi tuz
alabildiği kadar un
misir nişastasi (açmak için)
150gr.tereyağ(üzeri için)
ceviz veya fındık

ŞERBET:
5 su bardagi su
4 su bardagi şeker
1 tatli kasigi limon suyu

YAPILIŞI:


Hamur yoğrulur,20 bezeye ayrılır 10 dak. dinlendirilir,her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır(ince açılır).önce bas parmak ve isaret parmagi kullanilarak acilan yufka bir defa büzüstürülür sonra yanlardan ortaya doğru büzülür.Ceviz veya findik ici serpilip katlar teker teker ortaya doğru toplanır,katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.Üzerine eritilmiş ve köpügü süzülmüs tereyağ dökülür,kabarmaması için birkaç yerine kürdan batırılıp, önceden ısıtılmış 200 C fırına verilir.Şerbet kaynatılıp soğutulur,tatlı fırından çıkınca sogutulur.şerbet tatlıların üzerine dökülür.Ben her ikisini de sogukken serbeti döktüm.Gercektende cok güzel ve yapimi kolay bir tatli, kesinlikle tavsiye ederim...

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder