8 Mayıs 2013 Çarşamba

Çarşaf böreği Tarifi

Malzemeler Listesi:

1 Kilo Un
2 Su Bardağı Ilık Su
1 yemek Kaşığı tuz

Bezeleri Yağlamak İçin :
1 Su Bardağı Sıvıyağı

İç harcı için : peynirli maydonoz veya kıyma

Üzeri için :
2 adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı yoğurt, susam, çörek otu

Hazırlanışı: 1 kilo un su ve tuz ile yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurulur,
Limon büyüklüğünde bezelere ayrılır,
Tabak büyüklüğünde açılır aralarına bolca sıvıyağı sürülür fazla bekletmeden çarşafın üstüne alınır kenarlarından çekiştirerek inveltilir, içine istenilen harçdan konulur, çarşafın iki tarafından rulo yapılır ortada birleştirilir ve tekrar rulonun iki ucu ortaya getirilir tepsiye alınır biraz bekletilir üzerine hazırladığımız yoğurt ile yumurta sürülür susam ve çörek otu serpilir 180C fırında pişirilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder