5 Temmuz 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA TARIFI

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA


Resulullah (sav) buyurdular ki: “Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez.” (Tirmizi`nin rivayetinde şu ziyade var: “Oraya kim girerse ebediyyen susamaz.”)
Kütüb-i Sitte: HadisNo : 3111

Selamun aleykum kardeslerim bugün tekrar zeytinyagli lezzetlerle devam ediyorum paylasimlarima , mubarek ramazan da kapida okadar heyecan ile bekliyorum ki anlatamam peygamber efendimizin (sav)güzel hadislerinden de paylasmadan gecmek istemedim tabiki heyecanimiza heyecan eklensin diye :)
SENI DÖRT GÖZLE BEKLIYORUZ EY 11 AYIN SULTANI....



ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA

Malzemeler
1 adet dolmalik lahana 
2 Su bardağı pirinç 
1 su bardağı zeytinyağ
2 adet soğan 
1 adet limon 
1 çorba kaşığı çam fıstığı 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı kuru nane 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı yeni bahar 
1 çay kaşığı şeker,tuz 

Hazırlanışı
Lahanaları yapraklarını ayırıp iyice yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayalım.Yayvan ve geniş bir  tavaya sıvıyağı koyup soğanları  da rondo da çekip pembeleşinceye kadar kavuralım.Yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra  baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirelim. Soğumaya bırakalım. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirelim. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su ve  sıktığımız limonun suyunu koyarak pişirelim.
Afiyet olsun... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder