11 Temmuz 2013 Perşembe

ŞEKERPARE TARIFI

ŞEKERPARE

IFTAR SOFRALARIMIZIN VAZGECILMEZI NEFIS TATLIMZ 


MALZEMELER:
3 fincan sıvı yağ,
1 fincan irmik
3 fincan toz şeker,
2 yumurta,
2 kaşık yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
1 limon kabuğu rendesi,
aldığı kadar un,
üzeri için fındık.

ŞERBETİ İÇİN:

4,5 bardak şeker,
4,5 bardak su.

YAPILIŞI:
Sıvı yağ,toz şeker,2 yumurta,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi , yogurt ,irmik,ve un karıştırılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.Elle şekil verilip fırın tepsisine dizilir,üzerine fındık konulur ve pişirilir.

Diğer taraftan 4,5 su bardağı şeker,4,5 su baradağı suyla kaynatılır.
2-3 dakika kaynadıktan sonra şurup soğumuş olan şekerparelerin üzerine dökülür.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder