bu poğaçalar o kadar güzel ve yumuşacık olduki mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Aynen pastanelerden aldığınız yumuşacık poğaçalara benziyor hatta daha lezzetli.Sizi pastanelerin önünden geçirmemeye kararlıyım :)
PASTANE POĞAÇASI
(Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un
YAPILIŞI
- Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı.
- Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
- Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
- Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın.
- Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin..
( not: bu tarif cahide&jibek e ait bir tariftir) görüntü bana ait :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder