16 Temmuz 2013 Salı

Yeşil Mercimek Corbasi Tarifi


Malzemeler:

2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet büyük boy kurusoğan
2 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
isteğe göre tuz


Düdüklü tencerenin içine yarım çay bardağı zeytinyağını, küp küp doğradığımız kuru soğanı ve iki yemek kaşığı karışık salçamızı koyup kavuruyoruz. 
Bunlar kavrulduktan sonra içerisine yıkayıp süzdüğümüz iki su bardağı yeşil mercimeği ve tuzu ekliyoruz. Dört bardak kaynar suda ekledikten sonra düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Mercimeklerin pişmesine yakın ocağın altını kapatıyoruz. Düdüklü soğuduktan sonra kapağını açıp suyu eksikse bir su bardağı kaynar su ekleyebiliriz. Düdüklünün kapağını kapatıp 5 – 10 dakika daha kaynatin 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder