11 Temmuz 2013 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK TARIFI


Rahman Rahim Allah’ın adıyla

Kim âhiret kazancını isterse, onun kazancını artırırız. Kim de dünya kazancını isterse, ona da istediğinden veririz, fakat onun ahirette hiçbir payı yoktur. Şura suresi 20

Kalbinizde ilk sıraya Allah’ı koymazsanız; hem Allah’ı kaybedersiniz, hem de ilk sıraya koyduklarınızı… H.z Ömer r.a

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK 





Malzemeler:

1 kg ıspanak
1 tane orta boy soğan
biraz sıvıyag
tuz
karabiber
pulbiber

Beşemel sos için

2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ)
tuz
karabiber

üzeri için:

rendelenmiş kaşar

Yapılışı:
Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır.Soğan soyulur ve küçük küçük doğranır.Tencereye sıvıyağ konur,soğanlar koyulur ve sotelenir.Daha sonra ıspanaklar ilave edilir ve biraz sotelenir.(çok pişmesine gerek yok).


Beşemel sosun yapılışı;Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur.Eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Hızla sütü ilave edilir.Telle karıstırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir, ocaktan alınır.

Ispanaklar ılınınca suyu sıkılarak borcama alınır.


Üzerine beşemel sos dökülür.Onun üzerinede kaşar rendesi dökülür.200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder