Fırında Patates Köfte
MALZEMELER
5 adet patates
yarım kilogram kıyma
galeta unu
1yumurta
sarımsak
1adet soğan
isteğe göre baharat
1 su bardağı salçalı su
Kıyma, 1adet soğan, 1yumurta, galeta unu, baharat ve isteğe göre sarımsak rendelenerek köfte harcı yoğrulur. Patatesler yuvarlak ya da ay şeklinde doğranır(patateslerin büyüklüğüne bağlı olarak şekline karar verebilirsiniz). Patatesler tuz, baharat ve salça ile ovulur. Köfteler küçük yuvarlaklar yapılıp hafif bastırılır. Tepsiye bir adet ay şeklinde patates 1adet köfte dizilerek tepsi doldurulur tepsinin ortasına süs amaçlı ve közlenmiş domates sevenler için domates 4 bölünerek koyulur 3. yada 4.sıraya 1 baş soğan halka şeklinde doğranıp hem lezzet hem de közlenmiş soğan olsun diye dizilir. Üzerine 1 büyük su bardağı suyla 1 kaşık salça ezilerek dökülür fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder