26 Temmuz 2013 Cuma

Ev yapımı kemalpaşa peynir tatlısı


MALZEMELER
400gr tuzsuz taze inek peyniri
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN
3 su baradağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon

YAPILIŞI
Taze peyniri rendeleyin,yoğurma kabının içine alın.Yumurta ,tuz ve irmiğide katıp karıştırın.Unu ve kabartma tozunuda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizin.200 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye alın kaynamaya bırakın.Kaynara çıktıktan sonra soğuyan tatlıları ve limonu şerbete ilave edin.Ara sıra karıştırarak yüksek ateşte tatlılar yumuşayana kadar kaynatın.Yumuşayan tatlıları kevgirle ayrı bir kaba alın.soğuduktan sonra servis edin.

İçinde şeker yok! unuttuğumu sanmayın:)

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder