15 Temmuz 2013 Pazartesi

Pratik Baklava Tarifi


MALZEMELER:
1 paket hazır açılmış baklava yufkası
ceviz veya fındık
200 gram margarin


HAZIRLANISI:

Tepsiye yağ sürmeden 3-4 kat yufka serin arasına dövülmüş ceviz veya fındık dökerek bu işlemi yufkalar bitene kadar uygulayın. Daha sonra  tatlıyı kesin ve üzerine erittiğiniz margarini her yerine gelecek şekilde kaşık ile dağıtın. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu kaynatın. Ocaktan almadan önce 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın. Baklava soğuk ve şerbet sıcakken şerbeti kızarttığınız tatlının üzerine dökün.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder