22 Temmuz 2013 Pazartesi

Soslu Börek Tarifi

Rahman Rahim Allah’ın adıyla
De ki: “İçinizdekini gizleseniz de, açığa vursanız da Allah onu bilir. Göklerdeki her şeyi, yerdeki her şeyi de bilir. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.” Herkesin yaptığı iyiliği ve yaptığı kötülüğü hazır bulacağı günde kişi, kötülükleri ile kendi arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister. Yine Allah, sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Allah, kullarını çok esirgeyicidir.
Ali imran suresi 29-30

Selamun aleykum dostlarim bugün yine kolay bir börek tarifi ile sizlerleyim.
Sahurda ne yapacağınıza karar veremediyseniz işte size tam sahurluk doyurucu nefis bir lezzet !!! Denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum :)


Malzemeler:


4 adet yufka
400 gram beyaz peynir ya da istenilen bir malzeme

Sosu için;
2 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Çörekotu ve susam

Hazırlanışı:

Yufkayı açıp ortadan ikiye kesin. Geniş kenarına ezilmiş peyniri veya hazırladığınız harcı koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye ilk önce ortaya sonra kenarlara gelecek şekilde sarın. 
Sütün içine yumurta ve yoğurdu katıp iyice karıştırın. Malzemeniz az gelirse ilave edebilirsiniz. Bu harcı böreğin üstüne her yerine gelecek şekilde yayın. Bolca susam ve çörekotu serpin. Buzdolabında en az 1 saat bekletin. Sosu içine çeksin.Önceden ısıtılmış 200 C fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder