10 Temmuz 2013 Çarşamba

2.GÜN SAHUR MENÜSÜ

Kuşkonmazlı ve havuclu kiş





5 adet kuşkonmaz (sapları soyulmuş)
2 adet kirmizi biber
3 adet havuc
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 küçük soğan (ince kıyılmış)
2 yumurta
250 ml krema
1 kalip beyaz peynir
Tuz
Karabiber

Hamur için
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
115 gr margarin
3 yemek kaşığı soğuk su

hazırlanışı
Kuşkonmazlı ve havuclu kiş: 
Hamur için un ve tuzu karıştırma kasesine eleyip ekmek gibi ufalanıncaya kadar yağı yedirin. Azar azar suyu ekleyip hamuru top haline getirin.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt serin.  180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı alıp hamuru sertleşinceye kadar 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.

Kuşkonmazların sert olmayan saplarını ince doğrayın.havuclari halka halka dograyin  İnce doğranmış soğan ile tavada yumuşayıncaya kadar ayçiçeği yağı ile kavurun. Kuşkonmaz karışımını tart tabanına yayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder