Malzemeler:
6 yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
İÇ MALZEME:
Soğanla kavrulmuş kıyma ve ya maydanozlu beyaz peynir
Aralarına sürmek için tere yağ karıştırılmış sıvı yağ.
YAPILIŞI:
Yumuşak olmayan hamur yoğrulur.
12 beze yapılır.
30 cm-lik tepsi yağlanır.Yufkalar unla ince açılır.Tepsinin altındakı ve üstündeki 2 yufka hariç bütün yufkalar tek-tek 40-45 saniye haşlanır,sicak sudan çıkarılıp soğuk suya atılır.Daha sonra hemen çıkarılarak temiz mutfak bezi ile fazla suyu alınır ve tepsiye dizilir.Aralarına sıvı yağ sürülür.6.yufkadan sonra iç malzeme konur.
Ve diğer yufkalara devam edilir.Yufkaları haşladığımız suya tuz ve az sıvı yağ ilave edilir.Son haşlanmamış yufkanın üzerine tere ve sıvı yağ karışımı sürülür.Ocak ateşi üzerinde döndürülerek pişirilir.Bir üzü kızardıktan sonra tepsi yardımıyla diger üzüne çevrilir ve pişirilmeye devam edilir....
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder