MALZEMELER:
5 bardak et suyu,
yarım bardak kırmızı mercimek,
yarım bardak yeşil mercimek,
1 çay bardağı pirinç,
3 adet haşlanmış patates,
4 diş sarımsak,
3 kaşık yağ,
1 kaşık kırmızı biber,
1 kaşık kuru nane,
1 kaşık tuz,
2 kaşık limon suyu.
YAPILIŞI:
Önce pirinç ve mercimek ayıklanır. Sonra tencereyle 5 bardak et suyu konup kaynatılır.
Su kaynamaya başlayınca, mercimek ve pirinçler ilave edilir, dibi tutmaması için devamlı olarak karıştırılır.
20 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir.
Mercimek ve pirinçler bir kaşığın tersiyle ezilerek kevgirden geçirilir. Sonra tekrar tencereye boşaltılır.
Üzerine 3 kaşık yağ, 1 kaşık tuz ve 1 kahve kaşığı kırmızıbiber ilave edilir.
Başka bir kapta ezilen patatesler ve çok ince kıyılmış sarımsaklar da ilave edilir.
15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir.
Üzerine 1 kaşık ufalanmış nane serpiştirilir. Servis yapılacağı zaman limonsuyu ilave edilir.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder