16 Temmuz 2013 Salı

Tavada Karnıyarık Tarifi



Malzemeler:

6 adet patlıcan
1 su bardağı su pişirmek için
patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ
İç harcı için:
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2-3 tutam maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için:
3 adet yeşilbiber
2 adet domates


Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları tavaya dizin.
Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı soteleyin.
Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun.
Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın.
Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun. Patlıcanların yanından 1 su bardağı su ilave edin
Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin.

AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder