25 Temmuz 2013 Perşembe

VANILYA SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Sadakaları açıktan verirseniz ne güzel! Fakat onları gizleyerek fakirlere verirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızdan bir kısmına da keffaret olur. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (Bakara:271. ayet)




Malzemeler:

6 su bardağı süt
150 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
Orta boy bir tavada margarini eritip içine un ve nişastayı ekleyin.
Unun kokusu gidene kadar kavurun.
Tatlıyı yapacağınız tencereye sütü, şekeri, vanilini ve tavanızdaki malzemeyi ekleyin ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Tatlınız yoğunlaşınca ocaktan alıp blendırla yaklaşık 5 dakika pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
Servis yapacağınız kaplara dökün ve ılımaya bırakın.

Vanilya sosu için;

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

Tencereye sütü, şekeri koyup kaynatın.
Bir kasede nişastayı, yumurta sarısını, vanilyayı yarım çay bardağı su veya sütle karıştırıp eritin.
Bu karışımı tencereye ilave edin ve karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.
Pişince soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra Tatlılarınızın üstüne dökerek servis yapın. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya tarcin ile süsleye bilirsiniz.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder