4 Temmuz 2013 Perşembe

Zeytinyağlı fasulye Dizmesi Tarifi

Selamun aleykum hayırlı akşamlar dostlarım muhteşem bir ana yemek ile sizlerleyim sofralarımızın vazgeçilmezi ve bu sıcaklarda bol bol tüketeceğimiz zeytinyağlı yemeklerin baştacı olan taze fasulye dizmesi tarifi afiyet şifa olsun inşaallah :)


Malzemeler:

1 kilo taze fasulye 
3 adet kuru soğan
3 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Fasulyeler ayıklanır yıkanır , fazla büyükse ortadan kırılır çok fazla boylarını küçültmemeye dikkat edelim , soğan ve domatesler yemeklik doğranır, bir pilav tenceresine 1 kat fasulyelerin yarısı dizilir üzerine doğradığımız soğan ve domatesler yerleştirilir ikinci kata tekrar fasulyeler sırayla dizilir ve zeytinyağı ilave edilir kapağı kapatılır sarma pişirir gibi altı kısık şekilde pişirilir.
Piştikten sonra bir tabak ile ters çevirilir ve servis yapılır 
Afiyet şifa olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder