18 Temmuz 2013 Perşembe

10. GÜN IFTAR MENÜSÜ

10. GÜN IFTAR MENÜSÜ 

Kaşarlı Tavuk Köfte 

VE

Piyaz


Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi

Malzemeler

600 gr tavuk kıyma(göğüs etinden tek çekilecek)
1 su bardağı çekilmiş kuru ekmek
1 çay kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

İç malzeme;

2 su bardağı rendelenmiş kaşar

Panelemek ve kızartmak için;

1 yumurta
Galeta unu
Ayçiçeği yağı




Tavuk köfte için tüm harç malzememizi yoğurtma kabımıza alıyoruz. Tüm malzeme özdeşlene kadar yoğuruyoruz. Tavuk köftenizi en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

strech filmi masanıza alın, yarısına tavuk harcınızı yayın (eliniz arada bir bir kaseye hazırladığınız suya batırın), filmin kalan yarısını harcınızın üzerine kapatın, elinizle tavuk harcınızı 3 mm ye kadar inceltin. Harcın üzerine kapattığınız naylonu açın, geniş ağızlı bir bardak yardımıyla tavuk harcınızdan daireler kesin 
Her bir daire içine kaşar rendesini arzu ettiğiniz miktarda koyun, üzerine diğer daireyi kapatarak, kenarlarını hafifçe bastırın.Köftelerinizi önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Köfte seviyesinde kızartma yağınızı tavanızda kızdırın, köftelerinizi kızartın.
Sıcak servis yapın, 

afiyet olsun.



Piyaz Tarifi



Malzemeler

2 su b. kuru fasulye
2 adet kuru soğan
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Limon
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı

Kuru fasulyeyi 3-4 saat suda beklettikten sonra suyunu süzüp haşlayın. Haşladığınız kuru fasulyeleri derin bir kâseye koyun. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, maydanoz, pul biber, zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder