17 Temmuz 2013 Çarşamba

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:

Tüm tavuk
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 baş soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet tane kara biber 
Tuz
Su

Yapılışı
 tavuğu soğan, tane kara biber,bol su ve tuzla iyice haşlayin. 
Haşlanan tavuğu kemiklerinden ayıklayıp iri parçalar halinde didikleyin, tavuğun suyunu süzüp pilavı bu suyla pişirin.
Pilavı pişireceğimiz tencereye yağı koyup (ben sıvı yağ ve tereyağını birlikte kullanıyorum)
didiklenmiş etleri ekleyip şöyle bir soteleyip tencerenin dibine basın. 
Üzerine bulguru ve tavuk suyunu dökün.(Suyu bulgurun üzerini bir parmak geçecek şekilde ayarlayin.) 
Ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Bulgur suyunu çekipte göz göz olduğunda altını kapatın.
Altını kapattıktan sonra beş dakika kadar dinlendirip servis tabağına yavaşça çevirin.
Yemeğimiz hazır, hem görsel olarak hem de lezzet olarak doyurucu bir yemek oluyor. 
AFIYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder