17 Haziran 2013 Pazartesi

Semizotu (soğukluk,pürpürüm) Çorbası Tarifi



Semizotu ( soğukluk,pürpürüm) çorbası

Malzemeler:

Yarım çay bardağı buğday (yarma)
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım kilo semiz otu
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Sosu için malzemeler:
2 diş sarımsak, pul biber,kuru nane, yeytin yağı

Hazırlanışı:

Buğdayları akşamdan ıslatın tencereye 3 su bardağı suyu ekleyin kaynamaya bırakın içerisine buğday ve mercimeği ilave edin temizlediğimiz doğradığımız semizotlarını iekleyin ve pişirin .çorbayı ocaktan almadan önce nar ekşisini ilave edin. Diğer tarafta zeytin yağı ısıtın ezdiğimiz sarımsakları ilave edin, nane,pulbiber,ekleyip çorbanın içerisine ekleyip karıştırın .
Afiyet şifa olsun .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder