26 Haziran 2013 Çarşamba

"MAKARA" KURABİYE TARİFİ

"MAKARA" KURABİYE TARİFİ


selamun aleykum kardeslerim bundan sonra kullanmadigimiz makaralari degerlendirelim ve kalip yapalim insaallah :)


Malzemeler
250 gr. tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
Üstüne serpmek için pudra şekeri
ve bir makara 

Oda ısısındaki yağ ve şekeri  karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin. Hamuru elimizde yuvarlayalim ve bir "makara" ile sekil verelim fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 150C önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

AFIYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder