4 Haziran 2013 Salı

EVDE HAMBURGER EKMEGI YAPIMI

EVDE HAMBURGER EKMEGI YAPIMI 
sevgili takipcilerim sizler icin ilk defa bir video cekimi gerceklstirdim umarim beyenirsiniz :)

Malzemeler:
2,5 su bardagi beyaz un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı, yumuşak
1 bardak su
Üzeri için:
1 çorba kaşığı susam
unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurta sarısını, yağ ve suyu karışıma ilave edip 7 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık su ilave edilebilir. Hamurunuz yumuşacık ve biraz ele yapışır kıvamda olacaktır. Mayalandıktan sonra şekil verilecek kıvama gelir.Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı, sıvıyağ ile yağlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayarak düzgün bezeler haline getirin. Herbir parçayı daha önce yaptığınız gibi yağlı tezgah üzerinde bir kere daha yuvarlayıp düzgün bezeler elde edin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üstlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın.
Bezelerin üzerine fırçayla bolca su sürüp üstlerine nemli bez serip 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

Mayalanan ekmeklerin üstüne fırçayla su sürüp azıcık susam serpin. 
Önceden ısıtılmış 180° C fırında yaklaşık 10 dakika, ya da üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
AFIYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder