12 Haziran 2013 Çarşamba

Haşhaşlı Çiçek Böreği Tarifi





Malzemeler:

500 g Un
100 g Şeker
1 adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Fiske Tuz
2 adet Yumurta
100 g Margarin
1 adet Yaş Maya (42g)
150 g Süt 

İç harcı İçin:
250 g  Haşhaş 
125 g İrmik
200 g Şeker
1 Paket Vanilya
2 adet Yumurta

Üzerine sürmek için: reçel marmelatı 

Hazırlanışı:

Un, şeker,tuz bir kabta karıştırılır. Maya ılık sütün içinde eritilir ve un karışımına eklenir Limon kabuğu rendesi ve yumurta 
eklenir ve yoğurulur, 40 dakika mayalandıralım . Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım süt bir tencerede kaynatılır irmik , haşhaş ve şeker ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyelim soğuması için bir kenarda bekletelim.
Hamuru tezgahta açalım içine haşhaşlı karışımı sürelim fazla bastırmamaya dikkat edilir hamur tezgaha yapışmasın, rulo yapalım ve dilim dilim keselim 20 cm çapında kek kalıbına yağlı kağıt serelim içine dilimlediğimiz hamuru yerleştirelim önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 35 - 40 dakika pişirelim böreğimiz fırından çıkar çıkmaz marmelat sürelim üzerine susam serpip servis edelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder