2 Haziran 2013 Pazar

Patatesli katmer poğaça tarifi

Malzemeler listesi:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıviyağı
1 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
1 paket yaş maya (42g)
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arası için 2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
4 adet haşlanmış patates
Pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayalım sıvıyağında kavuralım soğanlar pembeleşince haşlanmış patatesleri rendeleyelim baharatları ekleyip kavuralım
Mayayı yarım çay bardağı ılık su ile eritelim, diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım, 10 bezeye bölelim tek tek tabak büyüklüğünde açalım açtığımız hamurların arasına yumuşak tereyağını sürerek üst üste dizelim sadece 5 bezeyi ( en üste tereyağı sürmüyoruz ) oklava yardımı ile büyükçe açalım pizza dilimler gibi keselim aralarına patatesli harcdan sürüp rulo yapalım yarım saat tepside mayalandıralım üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder